Break-Out Sessies #AccHack17

[Nieuws]
Commissie

In de ochtend en in het begin van de middag vinden tijdens Accountability Hack 2017 break-out sessies plaats voor hackathon-deelnemers. Tijdens deze break-out sessies geven data-experts van overheden uitleg over de door hun aangeboden datasets. Tijdens de sessies kom je alles te weten over wat je met de data kan, hoe je met de data kan werken en kun je vragen stellen over hoe je het beste aan de slag kan met de data. Schroom ook niet om feedback te geven wanneer de data nog niet optimaal herbruikbaar is.

De meeste databronnen die tijdens de break-out sessies besproken worden komen ook voor in de datablogs die we voor deze editie van Accountability Hack hebben geschreven.

Hieronder is het tijdschema te vinden voor de verschillende break-out sessies die zullen plaatsvinden.

Klik op het onderwerp voor meer informatie. De sessies duren een half uur en vinden allen plaats op de tweede etage van het Kamergebouw.

Tijd Zaal Onderwerp Spreker
10:15 Thorbeckezaal Uitleg SPOD Platform Andrea Petta (OKI)
10:15 Groen v. Prinstererzaal TenderNed – Aanbestedingsdata Diederik Heij (PIANOO – Min EZ)
10:15 Troelstrazaal Overheidsregister: wat is de overheid? Fannie Cobben (CBS), Antwan Vos (CBS) en Rudi Turksema (ARK)
11:00 Thorbeckezaal Tweede Kamer API Marloes Haveman-Schussel en Milco te Hofstee (Tweede Kamer)
11:00 Groen v. Prinstererzaal Rijksbegroting Open Data sets 12-17 George Nieboer (Ministerie van Financien)
11:00 Troelstrazaal Ketentransparantie binnen ontwikkelingssamenwerking Theo van de Sande (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
11:45 Thorbeckezaal Open en actieve regels Onno Kubbe (Belastingdienst)
11:45 Groen v. Prinstererzaal CorpoData van Woningcorporaties Fred Jansen (Inspectie Leefomgeving en Transport)
12:30 Thorbeckezaal Big data: woningen en hitte stress Raymond Sluiter (KNMI)
13:30 Thorbeckezaal Data over het Gemeentefonds Marielle van Oosterhout (Ministerie van Binnenlandse Zaken)

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden   >