Na de eerste twee succesvolle edities van Accountability Hack organiseert de Tweede Kamer in samenwerking met Open State Foundation dit jaar de derde editie. Dit jaar is het een evenement met een unieke twist. Deelnemers worden uitgenodigd om open data oplossingen te zoeken voor twee beleidsvraagstukken van de Kamer. Deze vragen zijn vertaald in twee challenges, namelijk: 1) lumpsumbekostiging van het onderwijs en 2) geneesmiddelenprijzen. Op 4 oktober zullen datawetenschappers, programmeurs, ambtenaren bijeenkomen om zich te buigen over deze challenges. Een vakjury beloont aan het einde van de dag het beste idee van elke challenge met €20.000 ontwikkelbudget. Dit budget moet door de winnende teams worden gebruikt om een volwaardige tool te creëren die Tweede Kamerleden gaat helpen bij hun werk.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op 17 juni naar de meet-up waar meer informatie wordt gegeven over de challenges en datasets.

Algemene voorwaarden & Contact

Klik hier voor de algemene voorwaarden. Vragen over de Accountability Hack 2019 of deelname? Neem dan contact op met de organisatoren via acchack@openstate.eu.