kamerleden

Na de eerste succesvolle editie van Accountability Hack in 2016 organiseren de Algemene Rekenkamer en de Tweede Kamer in samenwerking met verschillende ministeries en het CBS dit jaar de tweede editie van Accountability Hack op een wel heel bijzondere locatie: de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Aftermovie Accountability Hack 2017 #AccHack17 from Open State Foundation on Vimeo.

Waarom

Na de Tweede Kamerverkiezingen, het aantreden van een nieuwe Kamer, de lopende formatie van een nieuw kabinet en Verantwoordingsdag in mei staat deze editie van Accountability Hack in het teken van innovatieve vormen van verantwoording. Hoe kan open data ingezet worden om effectiviteit en doelmatigheid van beleid en uitgaven te controleren?

We dagen jullie uit om met open data toepassingen te maken die op een duurzame manier bijdragen aan dat doel! Er zijn verschillende challenges die uitgeschreven worden door de organisatoren. Je kan ervoor kiezen een van deze challenges uit te werken of je eigen ideeën uit te voeren tijdens de hackathon. De challenges kun je terugvinden bij de nieuwberichten, waar ook datablogs te vinden zijn die je helpen om met datasets, zoals de Tweede Kamer API en Aanbestedingsdata, aan de slag te gaan.

Er is in totaal €7.500 aan prijzengeld beschikbaar, lees hier de voorwaarden voor deelname en het meedingen naar het prijzengeld.

Over Accountability Hack

Accountability Hack vindt plaats op 9 juni 2017 van 9:00 tot 21:00 in de Tweede Kamer der Staten-Generaal (Lange Poten 4 te Den Haag). Accountability Hack is een initiatief van de Algemene Rekenkamer en de Tweede Kamer samen met het CBS en de ministeries van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Financiën en Infrastructuur en Milieu. De hackathon wordt georganiseerd in samenwerking met Open State Foundation.

Accountability Hack is voor developers, programmeurs, designers en datajournalisten. Voor beleidsmakers, datahouders, financial trainees, bestuurders en Kamerleden is er een apart side-event. Uiteraard ben je vrij om bij de hackathon te kijken ook als je geen developer bent.

Belangrijk: Omdat de Accountability Hack in de Tweede Kamer georganiseerd wordt, dien je je vooraf via het inschrijfformulier aan te melden. Daarnaast ben je verplicht legitimatie (ID-kaart, Paspoort of Nederlands rijbewijs) mee te nemen om je te kunnen legitimeren.

Het volledige programma van Accountability Hack 2017 is hier te vinden.

Doe mee en schrijf je in

Inschrijven is verplicht voor iedere bezoeker en kan via deze link.

Contact

Vragen over de Accountability Hack 2017 of deelname? Neem dan contact op met Tom Kunzler van Open State via tom@openstate.eu.

Licentie foto’s

Alle foto’s op deze website komen van het Nationaal Archief (Anefo Fotocollectie) en hebben een CC-BY licentie. Bekijk de foto’s zelf via search.opencultuurdata.nl.