TweedeKamerdebat

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan maken. Voor volksvertegenwoordigers, datajournalisten, fractiemedewerkers, beleidsmakers en anderen die volgen wat de overheid doet.

Locatie

Tweede Kamer der Staten Generaal Klik hier voor informatie over route en parkeren.

Je dient een ID (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen om je bij binnenkomst te kunnen legitimeren. Dit is verplicht omdat het een overheidsgebouw is.


Grotere kaart bekijken

Datum en tijd

Vrijdag 9 juni 2016 van 9:00 tot 21:00

Deelname en inschrijving

Deelname is gratis. Je kan als team meedoen of alleen aanmelden. Ieder teamlid moet zich wel individueel aanmelden. Inschrijven voor Accountability Hack 2017 is verplicht voor zowel developers, deelnemers van het side-event als medewerkers van de organiserende organisaties. Inschrijven kan via deze link.

Voorlopig programma

• 8:30, Inloop
• 9:30, Opening Accountability Hack
• 10:00, Start Hacktijd
• 12:00, Lunch
• 15:30, Start bijeenkomst financial trainees
• 16:00, Start side-event voor niet-developers
• 18:00, Einde Hacktijd en start borrel
• 18:30, Start pitches deelnemers
• 20:00, Prijsuitreiking
• 21:00, Einde borrel
Het is mogelijk om tijdens de hackathon een rondleiding door de Tweede Kamer te volgen met een gids.

Break-out sessies

Tijdens Accountability Hack vinden een aantal break-out sessies plaats. Datahouders of datakenners kunnen daarin in en kwartier hun databron toelichten en in gesprek met hergebruikers die vragen of opmerkingen hebben over een bepaalde databron. Het schema met break-out sessies volgt later.

Side-event

Voor niet-developers is een speciaal side-event met verschillende sessies over transparantie en open data van overheden. Het programma daarvan volgt spoedig. Inschrijven voor het side-event kan via het inschrijformulier.

Bijeenkomst Financial Trainees ‘It’s Time To Face Data!’
De Financial Trainees van de Rijksoverheid organiseren een eigen bijeenkomst in het kader van de datachallenge die zij de afgelopen maanden hebben uitgevoerd. Vijf teams, één winnaar. De Financial Trainees gaan met elkaar de strijd aan. Want zonder strijd, geen overwinning. De trainees zijn afgelopen maanden bezig geweest om open data sets aan elkaar te koppelen. Welk team is volgens de jury tot de meest interessante inzichten gekomen? En welke gevolgen hebben deze inzichten op beleid? Meld je snel aan via het inschrijfformulier van Accountabilty Hack 2017.

Welke data kan ik gebruiken?

Vooral open data. Denk aan begrotingen, uitgaven, prestaties van de overheid, aanbestedingen, subsidies, publieke dienstverlening. Kijk eens op het open data portaal van de rijksoverheid. Om je op weg te helpen zullen we een aantal datasets en APIs in diverse datablogs beschrijven. In de aanloop naar Accountability Hack worden de komende tijd nieuwe open data beschikbaar gemaakt. Het staat je uiteraard vrij om naast deze databronnen andere data te gebruiken. De voorwaarden voor deelname zijn hier te vinden.

Wat kan ik winnen?

Er is in totaal 7.500 euro beschikbaar als prijzengeld. De prijzen worden door de vakjury toegekend, lees nog even de voorwaarden voor deelname en voor het meedingen naar de prijzen.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Tom Kunzler.