PrinsjesdagAanwezigen

Wil je meedoen met Accountability Hack op 9 september in Den Haag? Meld je dan nu aan. Je kan inschrijven als deelnemer maar ook een team aanmaken. Aanmelden voor het side-event voor niet-developers kan via deze pagina.

Eventbrite - Accountability Hack

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan maken. Voor volksvertegenwoordigers en beleidsmakers is er op uitnodiging een apart programma georganiseerd door de Algemene Rekenkamer.

Side-event voor niet-developers

Ben je geen ontwikkelaar en wil je graag naar Accountability Hack? Speciaal voor volksvertegenwoordigers en beleidsmakers organiseert de Algemene Rekenkamer een side-event met workshops. Vanwege een beperkt aantal plekken is het side-event op uitnodiging. Na de workshops kun je gelijk de pitches van de teams en de prijsuitreiking voor Accountability Hack bijwonen. Klik hier voor meer informatie over het side-event.

Locatie

Algemene Rekenkamer, Lange Voorhout 8, Den Haag. Klik hier voor informatie over route en parkeren.

Je dient een ID (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen om je bij binnenkomst te kunnen legitimeren. Dit is verplicht omdat het een overheidsgebouw is.

View Larger Map

Datum en tijd

Vrijdag 9 september van 9:00 tot 21:00

Deelname

Deelname is gratis en je kan je aanmelden via deze link. Je kan als team meedoen of alleen aanmelden. Ieder teamlid moet zich wel individueel aanmelden.

Programma

 • 9:00: Inloop
 • 9:30: Opening door Francine Giskes en Arjan El Fassed
 • 9:50: Videoboodschap door minister Dijsselbloem van Financiën
 • 10:00: Start Hackathon met diverse break-out sessies met datahouders
 • 13:00: Lunch
 • 16:00: Begin Side-event voor niet-hackers
 • 18:00: Start borrel
 • 18:30: Start pitches van de deelnemers
 • 20:00: Prijsuitreiking
 • 20:15: Borrel

Lees hier meer over het programma.

Break-out sessies

Tussen 10:30 en 12:45 vinden daarnaast break-out sessies plaats. Datahouders of datakenners kunnen daarin in en kwartier hun databron toelichten en in gesprek met hergebruikers die vragen of opmerkingen hebben over een bepaalde databron. Deze sessies vinden in de /share en /lib plaats.

Welke data kan ik gebruiken?

Vooral open data. Denk aan begrotingen, uitgaven, prestaties van de overheid, aanbestedingen, subsidies, publieke dienstverlening. Kijk eens op het open data portaal van de rijksoverheid. Om je op weg te helpen zullen we een aantal datasets en APIs in diverse datablogs beschrijven. Naar aanleiding van Accountability Hack worden de komende tijd door de Algemene Rekenkamer, de ministeries van Financiën, Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu, het Centraal Bureau voor de Statistiek en Open State Foundation nieuwe open data beschikbaar gemaakt. Het staat je uiteraard vrij om naast deze databronnen andere data te gebruiken.

Wat kan ik winnen?

Er is in totaal €7.500 aan prijzengeld beschikbaar.

 • Eerste prijs: €2.500
 • Tweede prijs: €1.500
 • Derde prijs: €1.000
 • Vijf aanmoedigingsprijzen van €500

De prijzen worden door de vakjury toegekend, lees nog even de voorwaarden voor deelname en voor het meedingen naar de prijzen.

Plattegrond

De Hackathon vindt plaats op de 3e en 4e etage van het gebouw van de Algemene Rekenkamer. Hieronder zie je de plattegrond van deze etages.

Plattegrond 3e (1)
De /share is een break-out room voor presentaties van datahouders. /root is de kantine waar de opening, prijsuitreiking en lunches zijn. De andere ruimtes zijn voor de deelnemers van de hackathons. Er kunnen een of twee teams in een zaal.

Plattegrond 4e (1)
In de /include en /lib vinden break-out sessies plaats. De andere ruimtes zijn voor de deelnemers van de hackathons. Er kunnen een of twee teams in een zaal.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Tom Kunzler.

3