PrinsjesdagAanwezigen

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan maken. Voor volksvertegenwoordigers, beleidsmakers en anderen die volgen wat de overheid doet.

Locatie

Tweede Kamer der Staten Generaal Klik hier voor informatie over route en parkeren.

Je dient een ID (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) mee te nemen om je bij binnenkomst te kunnen legitimeren. Dit is verplicht omdat het een overheidsgebouw is.


Grotere kaart bekijken

Datum en tijd

Vrijdag 9 juni 2016 van 9:00 tot 21:00

Deelname

Deelname is gratis. Je kan als team meedoen of alleen aanmelden. Ieder teamlid moet zich wel individueel aanmelden. Inschrijving is nog niet geopend maar je kunt je wel alvast aanmelden voor de nieuwsbrief waarmee je op de hoogte wordt gesteld zodra inschrijving open is.

Programma

Nadere invulling van het programma volgt nog.

Break-out sessies

Tijdens Accountability Hack vinden een aantal break-out sessies plaats. Datahouders of datakenners kunnen daarin in en kwartier hun databron toelichten en in gesprek met hergebruikers die vragen of opmerkingen hebben over een bepaalde databron.

Welke data kan ik gebruiken?

Vooral open data. Denk aan begrotingen, uitgaven, prestaties van de overheid, aanbestedingen, subsidies, publieke dienstverlening. Kijk eens op het open data portaal van de rijksoverheid. Om je op weg te helpen zullen we een aantal datasets en APIs in diverse datablogs beschrijven. Naar aanleiding van Accountability Hack worden de komende tijd door de Algemene Rekenkamer, de ministeries van Financiën, Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu, het Centraal Bureau voor de Statistiek en Open State Foundation nieuwe open data beschikbaar gemaakt. Het staat je uiteraard vrij om naast deze databronnen andere data te gebruiken.

Wat kan ik winnen?

Er zijn een aantal prijzen beschikbaar. Het prijzenpakket wordt later bekend gemaakt.

De prijzen worden door de vakjury toegekend, lees nog even de voorwaarden voor deelname en voor het meedingen naar de prijzen.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met Tom Kunzler.

3