Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]
Opening

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden we nog even een verrassing. Tot nu!

Last but not least: het vierde side-event wordt verzorgd door Jerry Andriessen van Wise & Munro. Wise & Munro heeft jarenlange ervaring in projecten waarin technologie wordt ontworpen voor het ondersteunen van samenwerking. In het Route-to-PA project wordt een platform ontwikkeld voor data-gedreven-discussies tussen burgers en lokale overheid. Dit werk valt binnen het streven naar een meer transparante overheid. In deze workshop ervaart u transparantie aan den lijve. Hierdoor ontwikkelt u meer inzicht in mogelijkheden en knelpunten bij beleidsvorming met open data.

Zorg dat je erbij bent! Je kunt je nog steeds aanmelden via de website. Deelnemers aan de side-events zijn ook van harte welkom bij de borrel en het walking dinner als afsluiting van de dag. Hier presenteren de developers ook de resultaten van hun dag hard werken. Dat belooft een mooie show te worden!

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Break-Out Sessies #AccHack17

[Nieuws]

In de ochtend en in het begin van de middag vinden tijdens Accountability Hack 2017 break-out sessies plaats voor hackathon-deelnemers. Tijdens deze break-out sessies geven data-experts van overheden uitleg over de door hun aangeboden datasets. Tijdens de sessies kom je alles te weten over wat je met de data kan, hoe je met de data   >