Programma Side-Event

[Nieuws]
SideEventARK

Graag nodigen we iedere geïnteresseerde uit om deel te nemen aan de tweede Nederlandse Accountability Hack. De Algemene Rekenkamer, de Tweede Kamer, het CBS en de ministeries van BZ, BZK, Financiën en IenM hebben hiertoe het initiatief genomen. Op deze hackathon is de uitdaging voor ontwikkelaars om met gebruik van open data, geldstromen en prestaties van de overheid op nieuwe en innovatieve manieren in beeld te brengen. Tijdens de eerste editie in 2016 hebben meer dan 60 programmeurs gewerkt aan achttien creatieve toepassingen waarmee beter zicht komt op effectiviteit van overheidsbeleid.

Graag nodigen wij u uit voor een side event dat we tijdens de Accountability Hack organiseren voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In de bijgevoegde uitnodiging vind u hierover meer informatie. Vervolgens bent u van harte welkom bij de presentaties van de door de hackers bedachte apps en websites en de daarop volgende prijsuitreiking.

Update vierde side-event
het vierde side-event wordt verzorgd door Jerry Andriessen van Wise & Munro. Wise & Munro heeft jarenlange ervaring in projecten waarin technologie wordt ontworpen voor het ondersteunen van samenwerking. In het Route-to-PA project wordt een platform ontwikkeld voor data-gedreven-discussies tussen burgers en lokale overheid. Dit werk valt binnen het streven naar een meer transparante overheid. In deze workshop ervaart u transparantie aan den lijve. Hierdoor ontwikkelt u meer inzicht in mogelijkheden en knelpunten bij beleidsvorming met open data.

Praktische informatie

  • Locatie: De Tweede Kamer, Lange Poten 4, Den Haag.
  • Tijd: 16.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 15.45 u).
  • Aanmelden: u kunt zich aanmelden via Eventbrite. Let op: aanmelden is noodzakelijk, in verband met de beveiliging bij de Tweede Kamer.
  • Iedereen is welkom bij de side-events. Mochten collega’s van u geïnteresseerd zijn, dan kunnen zij zich dus ook aanmelden.

Uitnodiging_side-event

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden   >