Programma Side-Event

SideEventARK

Graag nodigen we iedere geïnteresseerde uit om deel te nemen aan de tweede Nederlandse Accountability Hack. De Algemene Rekenkamer, de Tweede Kamer, het CBS en de ministeries van BZ, BZK, Financiën en IenM hebben hiertoe het initiatief genomen. Op deze hackathon is de uitdaging voor ontwikkelaars om met gebruik van open data, geldstromen en prestaties van de overheid op nieuwe en innovatieve manieren in beeld te brengen. Tijdens de eerste editie in 2016 hebben meer dan 60 programmeurs gewerkt aan achttien creatieve toepassingen waarmee beter zicht komt op effectiviteit van overheidsbeleid.

Graag nodigen wij u uit voor een side event dat we tijdens de Accountability Hack organiseren voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In de bijgevoegde uitnodiging vind u hierover meer informatie. Vervolgens bent u van harte welkom bij de presentaties van de door de hackers bedachte apps en websites en de daarop volgende prijsuitreiking.

Update vierde side-event
het vierde side-event wordt verzorgd door Jerry Andriessen van Wise & Munro. Wise & Munro heeft jarenlange ervaring in projecten waarin technologie wordt ontworpen voor het ondersteunen van samenwerking. In het Route-to-PA project wordt een platform ontwikkeld voor data-gedreven-discussies tussen burgers en lokale overheid. Dit werk valt binnen het streven naar een meer transparante overheid. In deze workshop ervaart u transparantie aan den lijve. Hierdoor ontwikkelt u meer inzicht in mogelijkheden en knelpunten bij beleidsvorming met open data.

Praktische informatie

  • Locatie: De Tweede Kamer, Lange Poten 4, Den Haag.
  • Tijd: 16.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 15.45 u).
  • Aanmelden: u kunt zich aanmelden via Eventbrite. Let op: aanmelden is noodzakelijk, in verband met de beveiliging bij de Tweede Kamer.
  • Iedereen is welkom bij de side-events. Mochten collega’s van u geïnteresseerd zijn, dan kunnen zij zich dus ook aanmelden.

Uitnodiging_side-event