Financial Trainees organiseren ‘It’s Time To Face Data!’ tijdens AccHack

[Nieuws]
Jongerenparlement

De minister van Financiën heeft begin 2017 de Financial Trainees (lichting 2016-2018) de opdracht gegeven om bestaande datasets onder de loep te nemen. De trainees zijn gevraagd om met relevante en creatieve combinaties met interessante toepassingen te onderzoeken. De afgelopen  maanden hebben de trainees hard gewerkt om tot interessante inzichten te komen, zodat beleid beter tot stand kan komen. Deze toepassingen lopen sterk uiteen; van de financieringsstromen in het onderwijs tot het economisch DNA van regio’s.

Pitches en prijsuitreiking

Zes teams van Financial Trainees gaan met elkaar de strijd aan. Want zonder strijd, geen overwinning. De prijs; eeuwige roem. Benieuwd naar hun bevindingen? Kom op 9 juni naar het het event ‘It’s Time to Face Data!’ (onderdeel van de Accountability Hack) in de Tweede Kamer. Vergeet u niet aan te melden en om je te registreren voor het evenement van de financial trainees. Denk ook aan een identiteitsbewijs voor toegang tot het gebouw van de Tweede Kamer. Voor vragen kunt u contact opnemen met Rosaline Kalf.

Praktische informatie

Inloop: 15:00 – 15.30 uur
Presentaties: 15:30 – 18.00 uur
Locatie: Tweede Kamer, Lange Poten 4 Den Haag

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden   >