24 mei – Accountability Hack Meetup (met borrel en pizza)

Meetup Tweede Kamer

Na het succes van vorig jaar, staat een nieuwe editie van Accountability Hack op de agenda bij Open State; de Hackathon waar prestaties van de overheid met behulp van open data inzichtelijk worden gemaakt. Deze zal plaatsvinden op 9 Juni in de Tweede Kamer. Als voorbereiding organiseren we een meetup met sprekers en aansluitend een borrel en pizza.

Tijdens deze meet-up komen datahouders en hergebruikers bij elkaar om inspiratie op te doen voor welke datavraagstukken er allemaal liggen voor Accountability Hack dit jaar. Dit helpt hergebruikers om te kiezen met welke open data er innovatieve toepassingen gemaakt kunnen worden ten behoeve van verantwoording.

Waar en wanneer?

De meetup vindt plaats op 24 mei 2017 op het kantoor van Open State in Amsterdam. Sprekers zijn:

  • Kamerleden over hun datavragen en open data wensen
  • Datahouders over nieuwe interessante datasets
  • Winnaars van Accountability Hack vorig jaar
  • Open Staters over projecten m.b.t. verantwoord openbaar bestuur

Na de sprekers is er tijd om alvast na te denken over concepten en te bekijken welke data nodig zijn om deze te laten werken.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Meetup of door een bericht te sturen naar Tom Kunzler.