Tweede Kamer ontvangt hackers voor Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Algemene Rekenkamer, Open State Foundation en Tweede Kamer der Staten-Generaal slaan handen ineen voor tweede editie Accountability Hack

cf8b4f024450dd63bc7dfb6c3ced87395de39c7ea2c2b966e0f645ce4016d0d8

In navolging van de eerste succesvolle editie van Accountability Hack in 2016 organiseren de Algemene Rekenkamer en de Open State Foundation op 9 juni een tweede editie in het gebouw van de Tweede Kamer. Op deze hackathon is de uitdaging voor ontwikkelaars van apps om met gebruik van open data geldstromen en prestaties van de overheid op nieuwe en innovatieve manieren in beeld te brengen.

Tijdens de eerste editie in 2016, opgezet door de Algemene Rekenkamer en Open State Foundation samen met CBS en enkele ministeries, hebben meer dan 60 programmeurs gewerkt aan achttien creatieve toepassingen waarmee beter zicht komt op effectiviteit van overheidsbeleid. Vorig jaar vond de hackathon plaats in de Algemene Rekenkamer; nu heet de Tweede Kamer de programmeurs en ontwikkelaars welkom. Een mooi moment, omdat de Tweede Kamer sinds kort haar eigen data beschikbaar stelt via het Open Data Portaal.

Iedereen die open data gebruikt om effectiviteit en doelmatigheid van beleid en uitgaven inzichtelijk te maken, is welkom op Accountability Hack 2017. De hackathon is bedoeld voor developers, programmeurs, designers en datajournalisten. Een vakjury bepaalt na afloop welke teams de beste apps maakten. Voor de winnaars is € 7.500 aan prijzengeld beschikbaar. Er is ook een side-event voor geïnteresseerde beleidsmakers, datahouders, financial trainees, bestuurders en Kamerleden.

Schrijf je nu in!

Inschrijven voor de Hackathon en het side-event kan hier.

Accountability Hack is een initiatief van de Algemene Rekenkamer samen met het CBS en de ministeries van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Financiën en Infrastructuur en Milieu. De Tweede Kamer is gastvrouw. De hackathon wordt georganiseerd in samenwerking met Open State Foundation.
Het volledige programma is hier te vinden.

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden   >