#MissingData

[Nieuws]
Vondst

Gelukkig is er best al veel data beschikbaar om gedurende de Accountability Hack mee aan de slag te gaan, maar het kan altijd meer en beter. Tijdens de hackathon is Paul Suijkerbuijk vanuit het Leer- en Expertisepunt Open Overheid aanwezig als #missingdata man om te luisteren naar welke data je tijdens het maken van je toepassing eigenlijk gehad zou willen hebben.

Van deze data word een overzicht gemaakt wat aan het einde van de dag zal worden teruggekoppeld naar de aanwezigen tijdens het Side-event en later ook zal worden gebruikt als terugkoppeling naar de eigenaren van de data. Wellicht geeft dit een aanleiding om deze data wel beschikbaar te gaan stellen. Wil je alvast #missingdata aangeven? Ga dan naar deze pagina over #MissingData.

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden   >