Side-event met workshops en prijsuitreiking

Aan de vooravond van Prinsjesdag 2016 vindt voor het eerst in Nederland een Accountability Hack plaats. In deze hackathon worden met open data geldstromen en prestaties van de overheid in kaart gebracht. Van ministeries tot gemeenten, de Nederlandse overheid geeft miljarden euro’s per jaar uit. Geld dat voor het grootste gedeelte door ons allemaal betaald is. Tijdens de hackathon werken ontwikkelaars en ambtenaren samen aan apps en websites om beter inzicht te krijgen in deze geldstromen en prestaties.

Side-event voor andere geïnteresseerden

Ben je geen ontwikkelaar en wil je graag naar Accountability Hack? Speciaal voor volksvertegenwoordigers en beleidsmakers organiseert de Algemene Rekenkamer een side-event met workshops. Na de workshops kun je gelijk de pitches van de teams en de prijsuitreiking voor Accountability Hack bijwonen.

Workshops tussen 16:00 en 18:00

Speciaal voor volksvertegenwoordigers en beleidsmakers organiseren
we een aantal inspirerende workshops rond open data:
• Maaike Blom & Rolf Kleef (Data4Development): geldstromen en resultaten in de ontwikkelingssamenwerking
• Maurice Fransen (Deloitte): de kracht van data analytics
• Jan Douwe Kooistra (yume.nl): onderwijsdata vanuit het perspectief van de
ontwikkelaar
• Dennis Ramondt (CBS): ontwikkelingen in het data-aanbod van het CBS

De aanwezigen zijn daarna van harte welkom bij de pitches van de ontwikkelaars en de aansluitende prijsuitreiking (18-21 u).

Aanmelding side-event

Aanmelden voor de workshops en/of prijsuitreiking gaat op uitnodiging. Wilt u graag een uitnodiging ontvangen? Mail dan naar hack@rekenkamer.nl. Het aantal plekken is namelijk beperkt.
De workshops starten om 16:00 en de locatie is de Algemene Rekenkamer (Lange Voorhout 8 in Den Haag).