Side-event met workshops en prijsuitreiking

[Nieuws]


Aan de vooravond van Prinsjesdag 2016 vindt voor het eerst in Nederland een Accountability Hack plaats. In deze hackathon worden met open data geldstromen en prestaties van de overheid in kaart gebracht. Van ministeries tot gemeenten, de Nederlandse overheid geeft miljarden euro’s per jaar uit. Geld dat voor het grootste gedeelte door ons allemaal betaald is. Tijdens de hackathon werken ontwikkelaars en ambtenaren samen aan apps en websites om beter inzicht te krijgen in deze geldstromen en prestaties.

Side-event voor andere geïnteresseerden

Ben je geen ontwikkelaar en wil je graag naar Accountability Hack? Speciaal voor volksvertegenwoordigers en beleidsmakers organiseert de Algemene Rekenkamer een side-event met workshops. Na de workshops kun je gelijk de pitches van de teams en de prijsuitreiking voor Accountability Hack bijwonen.

Workshops tussen 16:00 en 18:00

Speciaal voor volksvertegenwoordigers en beleidsmakers organiseren
we een aantal inspirerende workshops rond open data:
• Maaike Blom & Rolf Kleef (Data4Development): geldstromen en resultaten in de ontwikkelingssamenwerking
• Maurice Fransen (Deloitte): de kracht van data analytics
• Jan Douwe Kooistra (yume.nl): onderwijsdata vanuit het perspectief van de
ontwikkelaar
• Dennis Ramondt (CBS): ontwikkelingen in het data-aanbod van het CBS

De aanwezigen zijn daarna van harte welkom bij de pitches van de ontwikkelaars en de aansluitende prijsuitreiking (18-21 u).

Aanmelding side-event

Aanmelden voor de workshops en/of prijsuitreiking gaat op uitnodiging. Wilt u graag een uitnodiging ontvangen? Mail dan naar hack@rekenkamer.nl. Het aantal plekken is namelijk beperkt.
De workshops starten om 16:00 en de locatie is de Algemene Rekenkamer (Lange Voorhout 8 in Den Haag).

SPOD op Accountability Hack 2017

[Nieuws]

Op 9 juni vond de tweede editie van Accountability Hack plaats in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Het doel van de hackathon was om developers en data-analisten uit te dagen om toepassingen en tools te maken die bijdragen aan verantwoording van geldstromen en prestaties van de overheid. In de aanloop en tijdens de hackathon   >

App ‘De gemeente deler’ winnaar Accountability Hack 2017

[Nieuws]

De app ‘De gemeente deler’ van het team Delight heeft de eerste prijs gewonnen tijdens Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken. De jury prees het winnende team vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording. In totaal   >

Wat en hoe kan ik vrijdag winnen?

[Nieuws]

Vrijdag is het zover! Dan vindt de tweede editie van Accountability Hack plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. In totaal verwachten we tijdens de dag meer dan 300 aanwezigen, waarvan ongeveer de helft bestaat uit deelnemers voor de hackathon zelf. Maar wat en hoe kun je nu precies winnen? In   >

Het vierde side-event onthuld: Route-to-PA!

[Nieuws]

In een eerder nieuwsbericht hebben wij iedereen die interesse heeft in de Accountability Hack, maar niet zelf kan hacken, uitgenodigd voor de side-events. Dit side-event organiseren we tijdens de Accountability Hack voor beleidsmakers, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden. In het vorige bericht hebben we al drie van de vier workshops bekend gemaakt, maar de laatste hielden   >